'Arme' Giuseppe - Reisverslag uit Naxxar, Malta van Jeanette Bolle - WaarBenJij.nu 'Arme' Giuseppe - Reisverslag uit Naxxar, Malta van Jeanette Bolle - WaarBenJij.nu

'Arme' Giuseppe

Door: Jeanette

Blijf op de hoogte en volg Jeanette

23 Juni 2016 | Malta, Naxxar

Vakantie is ook uitrusten, dus we hebben lekker uitgeslapen: zelfs Fons. Na een voedzaam ontbijt, full English breakfast voor de een en fruit met yoghurt en toast met jam voor de ander, stappen we in ons Fordje en rijden naar Mosta. Voordat we door hebben waar we moeten zijn, zijn we al op weg naar Naxxar. Dat wordt nog wat deze vakantie: we gaan een hoop missen ;-)

In Naxxar bezoeken we het Palazzo Parisio. Achter een eenvoudige façade schuilt de luxe van de Maltese elite van rond het jaar 1900. Het huis stamt uit 1733 en werd gebouwd door Manoel de Vilhena, grootmeester van de johannieterorde. Nadat de orde het eiland had verlaten werden de jezuïeten de nieuwe sleutelheren. Uiteindelijk kwam het paleis rond het jaar 1900 in bezit van de adellijke bankier Giuseppe Scicluna. Kosten noch moeite werden gespaard om het palazzo te renoveren. Tijd om hiervan te genieten kreeg Giuseppe niet: een jaar na voltooiing overleed de markies.

We hadden ook de Parish Church er tegen over willen bezoeken, maar vanwege de siësta is die gesloten. We eten een pasteitje (how British) in de schaduw van de bomen op het pleintje naast de kerk. Via een omweg komen we op de kustweg terug naar St. Paul’s Bay.

’s Avonds diner met uitzicht op de ondergaande zon aan de boulevard.